Gratis compost afhalen op zaterdag 19 maart

Uitgeest – Na het succes van de afgelopen jaren is het ook nu weer mogelijk voor Uitgeesters om gratis compost op te halen van het parkeerterrein van FC Uitgeest aan de Zienlaan. Dat kan op zaterdag 19 maart van 09.00 tot 16.00 uur. Wethouder Karel Mens helpt het eerste uur mee met het vullen van uw emmers, zakken en aanhangers.

Door deze compost te gebruiken in uw tuin, hergebruikt u uw gft-afval op een nuttige manier. U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Let wel, het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net.
Met deze compostactie willen HVC en de gemeente Uitgeest inwoners bedanken voor hun inspanningen om gft-afval te scheiden. En hoe kan dat op een passender manier dan door gratis compost uit te delen?

Iedere volle groene minicontainer van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Compost gemaakt van gft is een uitstekende grondstof voor de bodem. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ten slotte gaat compost bodemziekten tegen.