Goud voor parasnowboarders Vos en Mentel

PYEONGCHANG – Chris Vos (foto) en Bibian Mentel hebben op het paralympisch testevent in PyeongChang twee gouden medailles veroverd.

De Nederlandse parasnowboarders wonnen vrijdag al de snowboardcross en duldden maandag niemand voor zich op de banked slalom. Achter Mentel veroverde Lisa Bunschoten twee keer brons op het testevent, dat tevens de World Cup-finale van dit seizoen was.

“De snowboardcross was wel lastig om te winnen”, zei Chris Vos.

“Ik had me eerst bijna niet geplaatst voor de heats, maar uiteindelijk is het toch allemaal gelukt.” Op de banked slalom wist de 19-jarige snowboarder uit Noordbeemster in de laatste run het verschil te maken. Deze prestaties leverden hem behalve gouden medailles ook de overall World Cup-zege op.

Bibian Mentel uit Nederhorst den Berg keert ook met een goed gevoel terug uit PyeongChang. Mentel was wel blij dat de course werd aangepast voor de wedstrijden begonnen. “De course voor de snowboardcross was niet goed gebouwd, waardoor er de eerste twee dagen tijdens de trainingen een aantal mensen geblesseerd zijn geraakt”, vertelde Mentel. “Dat is jammer, maar voor de organisatie wel een les voor volgend jaar. Tijdens de wedstrijd zelf is alles gelukkig wel goed gedaan. De coaches en organisatie hebben het daarna ook fantastisch gedaan door het parcours in één dag te veranderen in een hele leuke banked slalom.”

Over haar races zei ze: “Ik had een eerste ‘steady’ run en ook m’n tweede run was oké, maar ik zag dat Joany Badenhorst (Australië, red.) en Lisa Bunschoten dicht achter me zaten. In de derde run lukte het mij om nog actiever te snowboarden waardoor ik één seconde van mijn tijd wist af te snoepen en de snelste was bij de dames.”

Bron: NH