Film: God Only Knows in Filmhuis De Zwaan

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Vrijdag 22 november presenteert De Zwaan Cultureel de film God Only Knows in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Dit ontroerende tragikomische familiedrama van regisseur Mijke de Jong gaat over irritaties, onderhuidse spanningen en de kracht van de familieband. Twee totaal verschillende zussen Doris (Elsie de Brauw) en Hannah (Monic Hendrickx) bekommeren zich ieder op hun eigen manier om hun depressieve broer Thomas (Marcel Musters).

Nadat Thomas in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Maar jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren. Dat verschil in aanpak leidt tot flink oplopende ruzies waarin oud zeer wordt opgerakeld en de band tussen broer en zussen onder grote druk komt te staan.

In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk.

Marcel Musters kreeg het Gouden Kalf (2019) voor Beste Acteur.

De film is geschikt voor iedereen van 9 jaar en ouder. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.