Gezonheid: Vijf tips tegen vermoeidheid

Isabel Boerdam – Hippe Vegetarier. Foto: Julia Peleulu

GEZOND EN FIT – Jezelf vaak moe voelen is een veelvoorkomende, maar helaas vervelende kwaal. Helemaal nu we het steeds drukker hebben, moeten we wel de energie hebben om dit ook vol te kunnen houden! Meer slapen is helaas niet altijd het antwoord, ook al je genoeg slaapt kan je je nog loom en vermoeid voelen. Met deze vijf tips van Puur Figuur voel je je fitter en energieker!

Meer drinken
Dagelijks voldoende drinken is cruciaal voor een gezonde energiebalans. Diverse onderzoeken tonen aan dat zelfs lichte uitdroging al kan leiden tot een lager energieniveau en een verminderde concentratie en alertheid. Iedere dag zo’n 2 liter water drinken is een goede algemene richtlijn. Hoeveel water je precies nodig hebt, wordt echter beïnvloed door verschillende factoren, waaronder je lengte en gewicht, de weersomstandigheden en je leefstijl en lichaamsbeweging. Leg in ieder geval een glas neer naast je tandenborstel en begin de dag goed!

Voorkom tekorten
Tekorten aan voedingsstoffen kunnen voor een vermoeid of zelfs uitgeput gevoel zorgen. Zorg daarom dat je je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Regelmatig voorkomende tekorten die vermoeidheid kunnen veroorzaken zijn:

Los dit op door meer voeding te kiezen waar dit veel in zit, of neem eventueel voedingssupplementen!

Bron: Isabel – dehippevegetarier.nl