Gemeenteraden besluiten ambtelijk samen te gaan.

Gisteravond hebben de vier raden van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hun colleges toestemming gegeven om een gemeenschappelijke regeling aan te gaan. Dat betekent dat de colleges vanaf nu gaan werken aan de inrichting van één gedeelde ambtelijke organisatie. De nieuwe organisatie moet op 1 januari 2017 staan. De ambtelijke organisaties smelten dan wel samen tot één, dat geldt niet voor de gemeenten. De vier gemeenten blijven gewoon zelfstandig met daarbij alle ruimte voor eigen lokale kleur. In elke gemeente blijft ook een eigen loket.

Voorzitter van de stuurgroep Toon Mans (burgemeester Castricum) sloot de vergadering: ,,We gaan samen om onszelf te blijven. Eén robuuste verbinding, één ambtelijke organisatie, vier mooie eigen gemeenten met prachtige dorpskernen. Vanaf nu werken we aan de inrichting, ongetwijfeld met vallen en opstaan, maar in de overtuiging dat we samen sterker staan.”

De gemeenten zijn niet de eerste die ambtelijk samengaan. Bergen, Uitgeest Castricum en Heiloo zijn wel de eerste die dat met zijn vieren doen.