Gemeente Uitgeest trakteert de “Buren”

Wethouder Cees Beentjes overhandigt de doos ‘met lekkers’ bij de buren op de Westergeest (Foto gemeente Uitgeest)

UITGEEST – Afgelopen weekend vierden veel inwoners van Uitgeest met elkaar “Burendag”. Een jaarlijks terugkerend feest om met je buren gezellig samen te komen en voor de buurt iets goeds te doen. Dit jaar hadden zeven straten zich aangemeld bij Burendag van het Oranjefonds/Douwe Egberts (de initiatiefnemers). En enkele van die straten hebben daarbij gebruik gemaakt van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij het Oranjefonds.

Het college van Uitgeest, buur van iedereen in het dorp, deed ook mee. Namens de gemeente bezocht wethouder Cees Beentjes de buren op de Westergeest. Daarbij sprak hij zijn waardering uit voor de initiatiefnemers in de straten. “Het is belangrijk dat de buren elkaar kennen en er voor elkaar zijn als het nodig is. Een moment als dit draagt daar zeker aan bij”, aldus een tevreden wethouder.De gemeente, die verheugd is door het groeiend aantal deelnemers, trakteerde de zeven aangemelde straten op een doos met lekkere hapjes.

De “vroege planners” kunnen 27 september 2019 noteren (de vierde zaterdag van september) als Burendag 2019. Voor meer informatie ga naar www.burendag.nl/