Gemeente Uitgeest gaat “digitaal” vergaderen.

Gemeentehuis Uitgeest. Foto: OSU-Radio

UITGEEST – Met de huidige regels omtrent het coronavirus die door de regering zijn gesteld kan en mag men niet in groepen bij elkaar komen. Dit betekent ook dat de commissie en raadsvergaderingen niet door konden gaan.

Tijdelijke wetswijziging:
Minister Raymond Knops, Binnenlandse Zaken, heeft tijdelijk de mogelijkheid gegeven om digitaal te vergaderen en te stemmen.

Voorwaarde:
De vergadering en besluitvorming moet openbaar volgbaar zijn b.v. doordat burgers mee kunnen kijken via videoverbinding.

Uitvoering:
De OSU heeft samen met gemeente Uitgeest de mogelijkheid onderzocht om deze speciale gemeentevergaderingen live op TV of via andere Sociale Media kanalen van de OSU te kunnen uit zenden. Bij deze nieuwe wijze van vergaderen wordt elk commissielid, Raadslid en het College van B&W persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen. Bij deze digitale wijze wordt iedereen te gelijk in beeld gebracht en zijn ze ook hoorbaar. De voorzitter ziet erop toe dat het in goede orde verloopt.

De uitzending:
De OSU heeft in samenwerking de hiervoor benodigde apparatuur in huis gehaald waarmee iedereen tijdens de vergadering in beeld te zien en te horen is. Deze speciale vergaderingen zijn live te volgen via Ziggo tv kanaal 43 en via het OSU Youtubekanaal.