Geen treinen tussen Uitgeest en Beverwijk.

Foto: NS.NL
Foto: NS.NL

Uitgeest-Beverwijk – Treinreizigers tussen Beverwijk en Uitgeest zijn komende vrijdag en het weekend veroordeeld tot de bus. Omdat de NS op het traject werkzaamheden uitvoert, rijden er geen sprinters en intercity’s tussen de twee gemeenten.

De NS waarschuwt reizigers dat ze rekening moeten houden met extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. Wie van Uitgeest naar Haarlem reist, kan beter omreizen via Amsterdam Sloterdijk, zo luidt het advies.

Poster
Hoewel de werkzaamheden en gevolgen netjes staan aangegeven op de website van de vervoerder, vindt een enkele reiziger dat het bedrijf tekortschiet in de communicatie.

“Misschien een idee hoor @NS_online om op #heemskerk aan te geven dat er vrijdag en het weekend geen treinen rijden tussen U’geest en B’wijk?”, twittert iemand. De NS is blij met de suggestie van de reiziger, zo blijkt uit een reactie op de tweet. “Een postertje was wel netjes geweest inderdaad.”

Overigens is het afgesloten traject zondag nog een stukje langer. Die dag rijden er geen treinen tussen Uitgeest en Santpoort-Noord.

Bron: RTV-NH