Gebruikte mobieltjes voor De Opkikker.

Iris Schipper en werfbeheerder Richard Dekker hebben veel plezier met de Uitgeester oogst van een jaar mobieltjes sparen (foto: gemeente Uitgeest).

Uitgeest – Stichting De Opkikker verrast zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens een dag vol ontspanning en plezier, zet de stichting niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens opnieuw te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Om aan geld voor dit goede doel te komen ontplooit De Opkikker allerlei activiteiten. Veel chronisch zieke kinderen spelen daar als ambassadeur van de stichting zelf een hoofdrol bij. Het Beverwijkse diabetespatiëntje Iris Schipper en haar vriendin Naomi van der Jagt zijn op deze manier al jaren bezig om via hun basisschool en daarbuiten – tot zelfs in Spanje toe – geld in te zamelen en donateurs te werven voor De Opkikker. Van sponsorlopen tot flessenacties en de verkoop van tekeningen: geen moeite is ze te veel.

Via de Uitgeester oma van Iris werd contact gelegd met de gemeentewerf. Het college van Uitgeest stemde in met het plan om de daar gedurende een jaar ingezamelde ‘oude’ mobiele telefoons ter beschikking van Iris Schipper te stellen en stichting De Opkikker.

Afgelopen zaterdag bracht Iris de telefoontjes naar Nemo in Amsterdam, waar vanuit het hele land in aanwezigheid van koningin Maxima zo’n 75.000 mobieltjes werden afgeleverd voor het goede doel. De bruikbare resten van de mobieltjes worden gerecycled en zo profiteert ook het milieu van de actie mee.