Foto expositie S.U.S. in Dorpshuis De Zwaan

Annemiek Zoetmulder (met bloemen), ernaast wethouder De Vink en de 16 fotografie cursisten (Foto: Anita Webbe)

UITGEEST – Op dinsdagochtend 20 februari om 9.00 uur werd in Dorpshuis De Zwaan een bijzondere foto expositie geopend door wethouder Anke de Vink-Hartog.

Elke tweede dinsdag en elke laatste dinsdag van de maand komen twee groepen bijeen om deel te nemen aan de S.U.S.- fotocursus. Onder begeleiding van Annemiek Zoetmulder uit Uitgeest maken de cursisten prachtige foto’s, telkens aan de hand van een bepaald thema. Het resultaat wordt telkens besproken en al dan niet positief bekritiseerd.

De cursisten zijn inmiddels zo goed gevorderd dat er nu een selectie van hun resultaten hangt in Dorpshuis De Zwaan. De 16 deelnemende cursisten hebben uit het afgelopen jaar hun mooiste foto gekozen om te exposeren.
‘Ik vind de compositie het meest bepalend voor een mooie foto, daarnaast vind ik het sociale aspect en de gezelligheid het belangrijkst. Het is ook leuk om af en toe op een mooie locatie te fotograferen,” vertelt Annemiek enthousiast. “Iedere cursist komt met een eigen fototoestel. Dat zijn niet allemaal spiegel-reflex camera’s en daarom ligt de nadruk juist niet op de techniek, maar de compositie. Al komt de techniek komt natuurlijk wel voorbij waar het nodig is.” Naar eigen zeggen is Annemiek perfectionist met een passie voor fotografie. Ik voel een drive om al het mooie en leuke dat ik tegenkom te fotograferen, al is het met een mobiele telefoon. Dit wil ik ook graag aan anderen overdragen. Ik ben dan ook reuze trots op wat zij bereikt hebben tijdens deze cursus!”

In het Dorpshuis kunt u zelf zien hoe creatief de cursisten zijn geweest met hun camera. Tot 13 april is de expositie voor iedereen te bewonderen in Dorpshuis De Zwaan gedurende de openingstijden.

Tekst en fotografie: Anita Webbe (De Uitgeester)