Fort aan Den Ham zoekt spullen voor tentoonstelling Tweede Wereldoorlog (audio)

UITGEEST – Fort aan Den Ham is een van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. De vernieuwde tentoonstelling is gestart in april en gaat over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Er is van alles uit die periode te bewonderen, verzameld door Luuk Brand uit Uitgeest.

Voor deze tentoonstelling die tot in oktober duurt is Luuk Brand nog op zoek naar tal van spullen, in de breedste zin van het woord.

Luuk zijn passie is tijdens zijn lagere schoolperiode begonnen door de geschiedenislessen. Zijn leraar kon zo spannend vertellen waardoor er destijds het idee ontstond een mini tentoonstelling op school neer te zetten.

Zo’n 46 jaar geleden, na zijn schoolperiode, mocht Luuk Brand de verzamelde spullen meenemen, wat hij nu laat zien in Fort aan Den Ham. Op elke laatste zondag van de maand van april tot en met oktober en van juni t/m september ook op de 2e zondag van de maand.

Heeft u attributen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog voor Luuk en zijn tentoonstelling mail naar: redactie@osuradio.nl

Lisette in gesprek met Luuk Brand:

Adres van Fort aan Den Ham
Busch en Dam 13,
1911 MS Uitgeest