Fit & Vitaal 60+ op 11 September

UITGEEST – Dinsdag 11 september organiseert de buurtsportcoach van Uitgeest voor de vierde keer een gratis fittest voor senioren. Tijdens de test worden vaardigheden als kracht, lenigheid, balans, reactievermogen en uithoudingsvermogen bekeken en getest. Het vervolg op de fittest is het 8-weeks sportprogramma Fit & Vitaal 60+ wat in samenwerking met lokale sportaanbieders georganiseerd wordt.

De fittest wordt op dinsdagmiddag 11 september afgenomen bij Liefting Fit aan de Molenwerf 36b. Deze fittest maakt onderdeel uit van het project ‘Fit & Vitaal 60+’, een 8-weeks sport- en beweegprogramma voor ouderen georganiseerd door de buurtsportcoach Uitgeest.

Als deelnemers besluiten zich op te geven voor het 8-weekse sportprogramma ‘Fit & Vitaal 60+’ zullen zij gedurende 8 weken tweemaal per week gezamenlijk gaan sporten. Eenmaal per week trainen zij onder begeleiding van de deskundige trainers van Liefting Fit. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. De tweede keer in de week maken de deelnemers kennis met het aanbod van de diverse sportverenigingen in Uitgeest. Deze sportmomenten zullen overdag plaatsvinden.

Het programma start op woensdag 19 september om 10.30 uur. De kosten voor het totale 8-weekse sportprogramma bedragen 20 euro per persoon. Natuurlijk is er tijdens en na afloop van iedere training tijd voor een praatje. Het sociale element is namelijk ook erg belangrijk bij het beoefenen van een sport.