Filmhuis De Zwaan: The Other Side of Hope

Foto: Aangeleverd

De Finse film Toivon Tuolla Puolen – The Other Side of Hope draait vrijdag 2 februari in Filmhuis De Zwaan.
Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling die bijna zijn hele familie verloren heeft, belandt in Helsinki. Hij probeert hier politiek asiel te verkrijgen, maar ziet zich helaas gedwongen het illegale circuit in te duiken. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen) zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. De twee mannen kruisen elkaars pad. Wikström herkent iets van zichzelf in de gehavende man, en besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. Voor dit meesterwerk werd de Finse regisseur Aki Kaurismäki op het Berlijn Film Festival bekroond met een Zilveren Beer voor Beste Regie.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (‘Vrienden van de Zwaan’ € 5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.