Filmhuis De Zwaan: The light Between Oceans

Uitgeest – Vrijdag 26 mei zal de film The Light Between Oceans, vertoont worden. De film is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller roman van M.L. Stedman.
West Australië ten tijden van de interbellum. WO I-veteraan Tom neemt kort na de oorlog een baan aan als vuurtorenwachter op een verlaten eiland. De grote oorlog heeft hem gebroken, maar de levenslustige Isabel weet zijn hart te raken en voegt zich al snel bij hem. De twee willen dolgraag een gezin stichten, maar dat wil niet erg vlotten. En dan spoelt een reddingssloep met dode man en levende baby aan op het eiland. Deze vondst rapporteert het paar niet. In plaats daarvan voeden zij het kleine meisje op als hun eigen dochter. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze na een aantal jaren een vrouw (Rachel Weisz) ontmoeten op het vasteland. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama.
The Light Between Oceans gaat over hoe je moet leven als je getekend bent door het verleden. Over verlies en teleurstelling, en de manier om daarmee om te gaan. De keuze tussen hart en hoofd, opoffering en ouderschap.
Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij boekhandel Schuyt, Middelweg 139 in Uitgeest. De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15. Toegang € 6,- (“vrienden” € 5,-).incl een kopje koffie/thee voorafgaand aan de film.