Filmhuis De Zwaan presenteert: Vele hemels boven de zevende.

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – De Vlaamse film van de regisseur Jan Matthys “Vele hemels boven de zevende” draait vrijdag 21 september 2018 in Filmhuis De Zwaan.

Hoe ga je om met diepgewortelde familieproblemen?
Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een baken in een wilde zee voor haar pubernichtje, haar ouders en haar zusje dat verliefd is. Ze geeft aan iedereen maar vergeet zichzelf. Achter haar lieve glimlach en empathie gaat een diepe eenzaamheid schuil. In “Vele Hemels” leveren 5 personen een strijd met zichzelf. In de film strijden twee levens om voorrang: ben je tevreden met wat je hebt, of ga je op zoek naar meer? Bewaar je de lieve vrede, of gooi je alles eruit? Beide keuzes hebben verregaande gevolgen. De regisseur brengt dit gedetailleerd in beeld, begeleid door de soundtrack van de Nederlandse singer-songwriter Spinvis. Deze muziek maakt de film melancholisch, maar ook wat dromerig. De film is gebaseerd op het debuutroman van Griet Op den Beeck, die ook het scenario schreef.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (“Vrienden van de Zwaan” € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.