Filmhuis de Zwaan presenteert: The Insult

UITGEEST – De dramafilm van de regisseur Ziad Doueiri “The Insult” draait vrijdag 5 oktober 2018 in Filmhuis De Zwaan. Een groot gedeelte van ‘The Insult’, de Libanese inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film en nummer twee op de publieksfavorietenlijst van het afgelopen IFFR, speelt zich af in de rechtszaal. Een simpele belediging geeft de ingewikkelde geschiedenis van Libanon weer.

Tijdens het renoveren van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni, een Libanese christen, geeft de planten op zijn balkon water. Het water druppelt ongewild en ongemerkt op het hoofd van Yasser, een Palestijnse voorman op een werf in de buurt. Er ontstaat heftige ruzie. Yasser is woest en beledigt Toni. Toni besluit om Yasser daarvoor voor het gerecht te slepen. Dit resulteert in een lang proces waarbij Palestijnen en Libanese christenen met elkaar in de clinch gaan.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.