Filmhuis De Zwaan presenteert: Jusqu’a la Garde (Custody)

Emilie Incerti-Formentini, Léa Drucker, Denis Ménochet

UITGEEST – De Franse film uit 2017 van de regisseur Xavier Legrand “Jusqu’a la garde” draait vrijdag 19 oktober 2018 in Filmhuis De Zwaan Cultureel.

Het echtpaar Miriam en Antoine Besson gaat scheiden. Om haar zoon te beschermen tegen zijn vader, beschuldigt Miriam haar echtgenoot van misbruik.
Ze vraagt de exclusieve voogdij. Tot haar ontgoocheling verleent de rechter echter een gedeelde voogdij aan de vader. Julien zal alles doen om het ergste te voorkomen.
Die spanning ontstaat doordat Antoine’s aard constant in the picture staat.
De film draait om hoe de vader gezien wordt. In de eerste scène kijkt het publiek vanuit het perspectief van de rechter naar de situatie; zij kiest ervoor te geloven dat dit een vader is die oprecht probeert een band met zijn kinderen op te bouwen. Vervolgens kijk je door de ogen van de zoon en zie je de manipulaties van zijn vader. Uiteindelijk komt de vrouw centraal te staan en zie je wat er gebeurt als hij zijn zin niet krijgt. Legrands goede acteurswerk heeft hem in Venetië de Zilveren Leeuw voor beste regie opgeleverd.
De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.