Filmhuis De Zwaan: PARCHED

Uitgeest – Filmhuis De Zwaan heeft weer een mooie film op het programma staan. Op vrijdag 3 maart presenteren zij de film Parched. Parched is een plaatje van een film.
Vier  vrouwen in West-India proberen een eigen leven te leiden in het verstikkende web van een door conservatieve mannen geregeerde samenleving. Deze film is een bijzondere mix tussen feelgood en drama waarbij de afschuwelijke levens van vrouwen in traditioneel India centraal staan.

Leena Yadav  regisseerde deze intieme, aangrijpende film. Dit is haar derde werk, maar haar stijl voelt aan als dat van een doorgewinterde regisseur. Prachtige beelden van het droge India en een uitstekende cast maken de cultuur en routines van het gebied voelbaar. Ze weet je telkens op je gemak te laten voelen bij de hoofdpersonen die uit besluiteloosheid voor optimisme hebben gekozen, ondanks de harde werkelijkheid van misbruik en woede.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15. Toegang € 6,- (‘Vrienden v/d Zwaan’ €5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.