Filmhuis De Zwaan: Lion

Uitgeest – De film Lion draait vrijdag 6 oktober in Filmhuis De Zwaan. Het verhaal is gebaseerd op Saroo Brierleys memoires A Long Way Home (2013).

Saroo woont met zijn moeder, een oudere broer en zusje in een krottenwijk in India. Zijn moeder is analfabeet en zij voorziet in haar levensonderhoud door het sjouwen van stenen. Op vijfjarige leeftijd raakt Saroo verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij blijft in leven door op een vuilnisbelt zijn kostje bij elkaar te sprokkelen en slaapt op straat. Saroo overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australie wordt geadopteerd. Het wordt een ware obsessie voor hem als hij 25 jaar later besluit op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15. Toegang € 6,- (‘Vrienden v/d Zwaan’ €5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.