Fietsen door Castricum en Uitgeest wordt nóg leuker

wethouders De Vink-Hartog van Uitgeest en Rood van Castricum stonden afgelopen week even stil bij de nieuwe fietsroutes. Foto: Gemeente Uitgeest

Uitgeest – De recreatieve fietsroutes door Castricum en Uitgeest zijn de afgelopen tijd op een aantal punten aangepast. De wethouders De Vink-Hartog van Uitgeest en Rood van Castricum stonden afgelopen week even letterlijk stil bij deze aanpassingen en constateerden dat het er veiliger én aantrekkelijker op is geworden.

De vele fietsroutes vormen een netwerk, dat weer is aangesloten op andere routes en netwerken. Ideaal voor de toeristische bezoeker die de omgeving komt verkennen. Maar ook ideaal voor de inwoner zelf die een korte of lange tocht wil rijden door de natuur of langs interessante plekken, op wegen zonder veel autoverkeer.

Drie partijen hebben samengewerkt bij de aanpassingen van de routes: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM), en de gemeenten Castricum en Uitgeest.

De knooppunten van het Fietsroutenetwerk Laag-Holland zijn aanpast evenals de Pontjesroute.

In Uitgeest loopt de Pontjesroute nu langs het Regthuys, door het centrum en langs de historische Westergeest en Langebuurt. Het was een langgekoesterde wens van ondernemers om de route door het centrum te laten lopen en het nieuwe traject is ook voor fietsers interessanter en aantrekkelijker. Zo loopt de Pontjesroute nu langs recreatieterrein Dorregeest.

Tussen Castricum en Uitgeest loopt de route nu via het in 2011 aangelegde fietspad en niet meer over het Castricumse deel van de Uitgeesterweg. Dat is zowel veiliger als aantrekkelijker.