Festival KUUB in aantocht

PERSBERICHT: Festival Kuub
Tijdelijke geveltekening Artiance maakt Alkmaar kunstzinniger

ALKMAAR – Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Vanaf donderdag 1 juni is op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten een maand lang kunst te zien. Startsein van de landelijke ‘Ik Toon’ campagne in Alkmaar is een unieke geveltekening gemaakt door amateurkunstenaar Arjen Ulrich.
“Deze geveltekening laat zien dat niets onmogelijk is en dat iedereen kunstenaar kan zijn” aldus Arjen. 

De geveltekening op het Canadaplein wordt donderdag 1 juni om 12:30 uur feestelijk geopend door wethouder Anjo van de Ven. De indrukwekkende tekening laat ons tevens weten dat de derde editie van Festival KUUB eraan komt.

Lokale makers en culturele organisaties bundelen op 17 juni 2017 hun krachten om opnieuw het Canadaplein en de omliggende culturele instellingen – Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance Centrum voor de Kunsten, Stedelijk Museum Alkmaar en TAQA Theater de Vest – te voorzien van een mix van workshops, demonstraties, voorstellingen, exposities en live acts.

Met diverse theatrale en muzikale optredens van onder andere Alkmaar Brass, Podium Victorie met Inbetween Colours, Balletschool Attitude, Het Regionaal Jeugdorkest Artiance, Just Sing Winnaars Stanley Westerveld en Maaike Husinga, toptalent Amber Kamminga, Robin Schot – Winnaar Solistenconcours Artiance’, Vocal group Close-Up en Oberon+ belooft Festival KUUB opnieuw een breed programma aan kunst en cultuur te presenteren.

“Het mooie van Festival KUUB is dat zo’n beetje alle vormen van kunst en cultuur zijn vertegenwoordigd. Alleen al dat geeft de kracht aan die Alkmaar heeft als het gaat om amateurkunsten” aldus wethouder Anjo van de Ven.

Er is een uitgebreid, interactief programma met diverse workshops en (kinder)activiteiten zoals 3D tekenen, Urban sketching, een kindercarrousel en een Poetry slam. Daarnaast is het tijdens Festival KUUB  is mogelijk om mee te werken aan een gezamenlijke openbare kunstwerk die de geveltekening van Arjen als inspiratie neemt.

Bekijk, beluister, beleef en beloop. Met meer dan 70 live acts op 6 locaties wordt Festival KUUB een groots cultureel spektakel. De toegang is volledig gratis en het programma, compleet met foodtrucks, is geschikt voor alle leeftijden. Het volledige programma is terug te vinden via http://festivalkuub.nl.nl of www.facebook.com/festivalkuub