Feestweek en zwemvierdaagse was weer groot succes in De Zien

IMG-20160624-WA0000
De zwemvierdaagse was weer een hele week feest op zwembad De Zien.

Dit jaar zwommen 225 deelnemers vier en soms zelfs vijf dagen voor hun zwemvierdaagse medaille. Een van de deelnemers haalde dit jaar voor de 36ste maal zijn medaille op. Anderen hadden net hun A-diploma en zwommen dit jaar voor het eerst mee.

Naast het banen zwemmen waren er iedere dag allerlei activiteiten in en rond het zwembad.  Cliques door de waterpolo vereniging Aquafit, duikvereniging Spiro en het modelbootvaren met de FABO werden goed bezocht. Op het veld kon worden meegedaan met  de volleybalvereniging Voluit en de korfbalvereniging De Stormvogels. Op woensdag werd het terrein omgetoverd in een gezellig marktterrein met kraampjes van allerlei pluimage. Vrijwilliger Anneke Metselaar: “Na de winterfair vroeg men meer dan eens of we dit in de zomer ook gingen doen. Dus ben ik in het vroege voorjaar gaan inventariseren wie er met een kraampje tijdens de zwemvierdaagse wilde staan. Dat waren er veel en we hebben ook nieuwe mensen gezocht.” Er werd genoten op de gezellige en goedbezochte Zomerfair. Lekker langs de marktkraampjes slenteren, elkaar ontmoeten, bijkletsen en genieten van het mooie weer. Vrijdag werd de feestweek afgesloten met een slotfeest en de grote loterij. De winnaar mag met 7 anderen met een sloep én goedgevulde picknickmand het Uitgeestermeer op.

Foto: Zwembad de Zien
Foto: Zwembad de Zien

Anderen gingen liever een rondje rijden op één van de pony’s van de Meijerij. Om de zwemmers aan te moedigen liepen ook de De Upmates een rondje om het zwembad.