Feestelijke afsluiting van het zwemseizoen zwembad De Zien

Uitgeest – Donderdag 10 september was er een klein feestje in het zwembad van Uitgeest vanwege de uitreiking van het keurmerk Veilig en Schoon. Om dit keurmerk te verwerven is het zwembad de afgelopen maanden getoetst op alle mogelijke verschillende aspecten van veiligheid en hygiëne. Van de waterkwaliteit, de reinheid van de kleedkamervloeren en horecahygiëne tot de veiligheid van de glijbaan en het elektra.

Vrijwilligers nemen het keurmerk in ontvangst. Fot: Zwembad de Zien/Gerrit Bus.
Vrijwilligers nemen het keurmerk in ontvangst. Foto: Zwembad de Zien/Gerrit Bus.

Evert Jan Hulshof, de directeur Nationaal Platform Zwembaden, reikte het keurmerk uit. “Het is knap dat De Zien met haar vrijwilligers dit in zo korte tijd voor elkaar heeft weten te boksen”, aldus Hulshof. “Van de 900 zwembaden in Nederland zijn er slechts 220 in het bezit van dit keurmerk.”

Er liggen nog meer feestelijkheden in het verschiet. Zaterdag 26 september zal het zwemseizoen feestelijk worden afgesloten. Tussen 11.00 en 14.00 uur is iedereen van harte welkom om het prachtige zwemseizoen te vieren. Toegang is gratis. Het programma van die dag wordt op de website en facebook gepubliceerd.

Op verzoek van veel hondenliefhebbers zal er op zondag 27 september van 11.00-12.00 uur hondenzwemen zijn. Met een feestelijke verrassing voor alle honden die met hun baasjes komen zwemmen. De baasjes betalen entree, abonnementen zijn geldig, de honden zijn gratis.

Maandag 21 tot en met vrijdag 25 september komt de middagopenstelling te vervallen. Het zwembad is dan alleen ’s morgens van 9.00-11.00 uur geopend.

Ook na afsluiting van het zwemseizoen is er nog steeds van alles te doen op het terrein van het zwembad. Vanaf de zomervakantie is er het Haakcafé op woensdag van 10.00- 12.00 uur. Iedereen die van haken, breien of ander handwerken houdt is welkom om daar gezellig aan te schuiven. Voor als je er even niet uitkomt is er deskundige begeleiding. Materiaal moet zelf worden meegebracht. Het Haakcafé is één van de activiteiten van de WinterZien. De WinterZien heeft nog veel meer leuke activiteiten in petto.

Die worden gepubliceerd op de website www.zwembad-dezien.nl en op de facebookpagina www.facebook.com/openluchtzwembaddezien