FC Uitgeest laat kansen liggen bij ZAP

Uitgeest – Ondanks een voorsprong van 0 – 1 verlieten de spelers van FC Uitgeest het veld met een verlies van 2 – 1 tegen ZAP. FC Uitgeest had het spel goed onder controle maar moest toch het onderspit delven. De spelers van FC Uitgeest hadden 8 mooie kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen alleen Lester Half wist één kans te benutten. In de laatste twintig minuten keerde de wedstrijd zich tegen FC Uitgeest. ZAP besloot om met vier spitsen te gaan spelen en drukte FC Uitgeest steeds verder terug.

Volgens de toeschouwers besloot de scheidsrechter in het voordeel van ZAP fluiten dit tot ergenis van de boezoekers dit concludeerde trainer René van Marsbergen ,,Voor elke kleine overtreding kregen wij een vrije trap tegen, terwijl ZAP van alles mocht uithalen.”

Tot overmaat van ramp besloot de man in het zwarte pak ook nog eens tweemaal voor onduidelijke redenen naar de stip te wijzen. ,,De eerste werd nog gemist”, keek Van Marsbergen op deze fase terug. ,,De tweede werd door Sven de Koning gestopt, maar in de rebound alsnog ingeschoten.”

In de allerlaatste minuut moest FC Uitgeest zelfs nog een nederlaag incasseren toen een kopbal in het net vloog: 2-1. De bezoekers hadden het echter nooit zo ver moeten laten komen. ,,Wij speelden vanuit de omschakeling. Hebben strijd geleverd en maakten ook de juiste keuzes. In de eerste helft hebben wij echter wel acht uitgespeelde kansen gehad”, aldus Van Marsbergen. ,,Toen hadden wij het duel al lang en breed moeten beslissen.”