Exploitatie Zwembad de Zien verlengd.

Zwembad de ZienUITGEEST – Tijdens de raadsvergadering van 8 december is er gesproken over de verlenging van het exploitatiecontract met zwembad De Zien. Het college van Uitgeest heeft positief besloten en het contract wordt met zeven jaar verlengd tot 2026.

In het vorige contract hebben beide partijen afgesproken dat één jaar voor het verstrekken partijen met elkaar ingesprek zouden gaan. Dit is door een handreiking van het college nu eerder gebeurt. Het college en het bestuur van zwembad De Zien zijn zeer tevreden met deze verlenging en kan de stichting verder met de investering die zij willen maken om zonnecollectoren te plaatsen die het zwembad gaan verwarmen. Ook de plaatsing van een eigen energie opwekking (electra) staat op het verlanglijstje zodat ze het zwembad kunnen verduurzamen.

Om deze investering terug te verdienen denkt de stichting 8 tot 10 jaar nodig te hebben maar willen dit versnellen met behulp van sponsoren. De stichting wordt al gesponsord, dit bestaat niet uit contanten maar op kortingen op de facturen.

De overige investeringen die gedaan moeten worden zijn onderhoud van de glijbaan en de betonnen constructie van de baden. De begroting van €200.000,- is bijna sluitend op €8000,- na. Dit laatste bedrag hopen ze middels de sponsoring rond te krijgen.