Eric Ott in strijd met Ivar Doornbos

Eric in de strijd met Ivar Doornbos. Foto: Kees Siroo
Eric in de strijd met Ivar Doornbos. Foto: Kees Siroo

Uitgeest – Eric Ott heeft tijdens de OWcup van afgelopen zaterdag een mooi gevecht geleverd met Ivar Doornbos.

Eric heeft nog niet het ritme van vorig jaar te pakken, hij kon zich dan ook niet verder klasseren als een vijftiende startpositie. Dit mede door een aantal valpartijen tijdens de tweede training, waar je tijdens de gele en rode vlag situatie niet je tijd kan verbeteren.

Dit keer was Eric wel goed weg met de start, vanaf positie vijftien gelijk naar de dertiende, in de ronde die volgde had hij ook Bryan Eusman te pakken en een ronde verder moest Glenn van Straalen er aan geloven. Nu liep Eric in op Ivar Doornbos maar die liet zich niet snel pakken. Vier ronde voor het einde van de wedstrijd ging Eric Ivar voorbij maar Ivar pikte aan bij Eric om samen naar de volgende groep te rijden. Dit lukte niet, wel hadden Eric en Ivar een mooie strijd, in de laatste ronde pakte Ivar Eric weer terug, en blokte Ivar in de GT, Eric probeerde er beter uit te komen, maar moest toch Ivar met een honderdste van een seconde op de finishlijn voor laten gaan. Beide coureurs hebben een fantastische wedstrijd gereden.

Rob Juwett heeft helaas de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan, in de tweede training ging het mis. In de tweede ronde in Mandeveen ging hij onderuit doordat Jardo van Huisstede in de fout ging, Jardo haalde een andere coureur in, maar daar zat ook Rob nog voor en om Rob te kunnen ontwijken, remde Jardo zich onderuit en in zijn val nam hij Rob mee. Rob heeft gegleden met de motor op zijn bovenbeen, die daarna behoorlijk beurs was, hij kon en mocht dan ook niet meer de wedstrijd rijden. De motor is de trailer in gegaan, we gaan deze week de motor weer opknappen.

Zodat de Yamaha YZF-R1 tijdens de volgende wedstrijd, de 501 van Assen weer ingezet kan worden. Dan zitten Rob en Eric met Alex Ott in één team. Deze endurance wedstrijd is op zaterdag 2 juli op het TT circuit van Assen, en uiteraard is de toegang gratis.

Het video verslag van de Supercup 600 is al te zien via het videokanaal van de OWcup met mooie onboard beelden van Eric.

Karin Ott