Eric Ott crasht tijdens de eerste wedstrijd

Foto: Kees Siroo
Foto: Kees Siroo

Uitgeest/Assen – Eric Ott is zaterdag 26 maart tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen onderuit gegaan, daarbij is de rijder vrijwel ongedeerd gebleven en heeft de motor lichte schade opgelopen.
Team Edwin Ott motoren was vrijdag 25 maart op het circuit van Assen om te trainen met Eric Ott op de 600cc Yamaha YZF R6 en Rob Juwett op de 1000cc Yamaha YZF R1. Vrijwel de hele dag bleef het nat maar voor Eric was er een sessie waarbij een droog spoor op de baan was waardoor hij de snelste tijd van de dag kon neerzetten.
Zaterdag beloofde betere omstandigheden, het was zonnig maar er stond nog wel een harde wind. De baan was echter nog nat toen Rob zijn eerste kwalificatie mocht rijden maar voor de tweede kwalificatie was het wel droog. Rob wist een tijd neer te zetten van 1:52.3 wat hem de negentiende startpositie opleverde. Eric kwalificeerde twee keer op een droge baan, met een tijd van 1:47.3 mocht hij van de vierde positie starten in de SuperCup 600.
Rob vocht gedurende de wedstrijd met Matthijs Keddeman en Bertus Folkertsma. Rob eindigde op de veertiende positie en reed een snelste rondetijd van 1:48.8.
Nadat Eric slecht startte vanaf de vierde positie maakte hij veel goed in de eerste bocht, hij was kort verwikkeld in een strijd met Jaimie van Sikkelerus en Danny van der Sluis. Voor de ‘Ruskenhoek’ wist hij met gemak Jaimie en Jasper Bobbink te verschalken waarna hij bij het accelereren ook gelijk Joey Louwes een plek terug wist te verwijzen. Een drietal bochten later ging Eric ook voorbij aan Danny en zodoende kwam hij na een ronde op de vierde positie te liggen. Na het gat dicht te hebben gereden was Eric aanbeland bij Renzo van Emmerik wie hij achterop het circuit wist in te halen en in de laatste bocht ging Eric ook voorbij aan Ricardo Brink. Eric lag nu op de tweede positie en begon aan zijn opmars richting Coen Bouwmeester. Na driekwart ronde had Eric de aansluiting alweer gevonden en ging hij voorbij aan Coen voor de koppositie. Eric wist de eerste positie vast te houden tot het fout ging in de vijfde ronde, Eric verschakelde zich waardoor de motor in een “valse vrij” kwam te staan en hij zonder motorrem op de laatste bocht af stevende. Eric probeerde de motor nog af te remmen maar tevergeefs ging hij onderuit.
De motor van Eric wordt op dit moment weer gerepareerd door Edwin Ott en Eric herstelt ook snel van zijn blessure waardoor hij er de volgende wedstrijd op 23 april weer bij kan zijn. Ook Rob Juwett zal 23 april aanwezig zijn voor de tweede wedstrijd in de SuperCup 1000. Deze wedstrijden zullen ook worden verreden op het circuit van Assen waarbij geen entreegeld betaald hoeft te worden om te komen kijken, dus iedereen is welkom.
De video verslagen van de SuperCup 1000 (YouTu.be/i-ycYh8LWvU) en SuperCup 600 (YouTu.be/3nxH1qhVoMc) zijn te vinden via de website van de OWCup (OWCup.nl) of op YouTube via het kanaal van CRT Holland (YouTube.com/CRTHolland).

Karin Ott