Eerste editie Nationale Week Zonder Vlees in in maart 2018

Isabel Boerdam – Hippe Vegetarier. Foto: Julia Peleulu

ETEN EN DRINKEN – Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie.

In 2017 was Isabel te gast ons gezondheidsprogramma en zal in februari of maart ons vertellen wat deze week zal gaan houden.

Isabel en haar partners uit de voedselindustrie vinden zij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten. Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld.

Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. Dit jaar vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats, het wordt een jaarlijks terugkerend initiatief. Op naar een dagje zonder vlees als de nieuwe standaard in Nederland!

Meer informatie kunnen jullie vinden op: weekzondervlees.nl/