Eerste ‘buurtbakkie’ in de Koog

Uitgeest – Gebiedsregisseur Yvonne Groen gaat sinds 1 januari van dit jaar voor de gemeente Uitgeest in gesprek met inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers. Tot nu toe stapte zij rechtstreeks op iedereen af, maar daar komt nu een nieuwe aanpak bij. Vanaf deze zomer zoekt zij inwoners op met een ‘buurtbakkie’, oftewel een kopje koffie op locatie. Als eerste komt De Koog aan de beurt op dinsdag 19 september in jongerencentrum Zienhouse.

Buurtbakkies
Op donderdag 21 september zijn de bewoners van het Oude Dorp (en overige inwoners van Uitgeest) welkom in Dorpshuis de Zwaan. Bewoners van De Kleis en van Waldijk komen op dinsdag 26 september aan de beurt als de deuren van De Juffer (aan De Juffer) opengaan. De buurtbakkies beginnen steeds om 17.00 uur en duren tot 18.30 uur.

Voornaamste doel is mensen met elkaar en buurtregisseur in contact brengen
Yvonne Groen: ‘Mijn voornaamste doel is om inwoners, groepen en partijen met elkaar en met mij in contact brengen. Want “de gemeente” zijn we samen. Een “buurtbakkie” is niets meer of minder dan een moment om elkaar te leren kennen onder het drinken van een kopje koffie of thee. Natuurlijk hoop ik dan van buurtbewoners te horen over het woon- en leefgenot in hun buurt of straat. En over de veranderingen die zij wensen voor hun buurt, maar ook de manier waarop inwoners en gemeente dat samen kunnen aanpakken. Het gaat dus vooral om ideeën voor de leefomgeving. En niet om het recht leggen van stoeptegels of andere zaken die Uitgeesters eenvoudig via de gemeentelijke website kunnen melden (“Meldingen, klachten en vragen” op de homepage).’

Voor vragen kunt u contact opnemen met Yvonne Groen via de e-mail: yvonnegroen@debuch.nl of  mobiel: 06-12403630.