Een nieuwe jas voor Kennemer Classic

REGIO – De sinds jaren bekende fietstocht Kennemer Classic, heeft een nieuwe jas aangemeten gekregen. Ook succesvolle fiets toertochten moeten regelmatig nieuwe wegen inslaan om in beeld te blijven en mee te gaan met de hedendaagse ontwikkelingen. De basis voor deze ‘makeover’ was het credo van de nieuwe organisatie Fortza Velo sport en cultuur verbinden in dit geval specifiek namelijk fietsen over oude zeebodems waarbij twee oude UNESCO Werelderfgoed gebieden in Noord-Holland dienst doen. Hollandser kan het niet!

De Kennemer Classic heeft drie nieuwe routes in juni van dit jaar die een verbinding vormen tussen architectuur, cultuur en fietssport in het Noord-Hollandse waterlandschap. De start en finish is bij het fort aan den Ham in Uitgeest en vanaf die historische plek fietsen op zondag 3 juni 2018 hopelijk de eerste honderd deelnemers van de vernieuwde Kennemer Classic over het volledig uitgepijlde parcours.

Voorinschrijven, tegen gereduceerd tarief, zou nu al kunnen via de website www.kennemerclassic.nl. Op die website is ook nog wat meer informatie te vinden, onder meer over het goede doel Stichting Raisin Hope die met deze fietstocht ook nog ondersteund wordt.

De afstanden van 65, 100 en 125 kilometer kennen verschillende starttijden:

65 km – tussen 09:00-11:00 uur

100 km – tussen 09:00-10:00 uur

125 km – tussen 08:00-09:00 uur

Wij zorgen dat u bij de start nog wat mond voorraad mee krijgt, om de eerste kilometers goed verzorgd door te komen.