Echtpaar Verduin 60 jaar getrouwd

Burgemeester Wendy Verkleij en het bruidspaar Verduin-Van der Eng (Foto gemeente Uitgeest)

UITGEEST – Met open armen werd burgemeester Wendy Verkleij ontvangen toen zij donderdag 12 juli het echtpaar Verduin-Van der Eng een bezoek bracht omdat het bruidspaar zestig jaar getrouwd was. Na overhandiging van een moois bos bloemen vertelden beide echtelieden voluit over het verleden, het heden en de mooie bruidsdag die zij met hun vijf kinderen en negen kleinkinderen en aanhang hadden gevierd bij de Chinees. Henk Verduin (85) was een van de 12 kinderen van Jan Verduin (de ‘schipper’) van het Sluispad terwijl Alie van der Eng (83) was geboren op het ‘Bullepad’ (Kuiperspad) in een gezin van 5 kinderen. In 1955 ontmoeten zij elkaar tijdens het eerste deuntje op de kermis. Na het stijldansen en de gebruikelijke borreltjes bracht Henk zijn nieuwe vriendin na naar huis en werd meteen door Alie’s vader opgewacht en goedgekeurd. Een bruiloft volgde en in verband met Henk zijn baan woonde het stel een jaar in Medemblik. Al snel volgde een verhuizing naar Assendelft omdat hij bij het meubelbedrijf Vink aan het werk ging.

Een dag staken
In Assendelft, waar ook hun vijf kinderen werden geboren, woonden zij langere tijd totdat Henk als opperman-steigerbouwer in Uitgeest kon starten. Zijn werkgever wilde eerst niet meewerken maar toen Henk één dag ging staken, was het wel mogelijk en verhuisde het gezin naar de Wilhelminastraat in Uitgeest. Tot zijn zestigste was Henk werkzaam in de bouw en was schaatsen zijn passie terwijl Alie druk was met het gezin en haar huishoudelijke baantjes.

Flesjes witte wijn in de tuin
Het echtpaar woont sinds 2012 met veel plezier in de Slimp. ‘Er wordt hier veel georganiseerd, ik houd de binnentuin bij en af en toe vind ik een flesje witte wijn tussen de planten’, aldus een nog altijd kwieke Henk Verduin. Na een wat moeilijke periode met Alie heeft het bruidspaar nog altijd veel lol, genieten van puzzelen en spelletjes scrabble, het zangkoor en gaat Henk nog regelmatig naar de Zwaan voor een potje biljarten. De binding met hun oude huis is er nog want vanuit hun flat zien zij de makelaar van de woning op de Wilhelminastraat precies boven de daken uitsteken.