Echtpaar Meijer: diamanten huwelijk

Locoburgemeester Tromp met het echtpaar Meijer-Van den Berg (foto gemeente Uitgeest)

UITGEEST – Op dinsdag 8 mei verraste locoburgemeester Antoine Tromp het echtpaar Meijer – van den Berg in hun woning aan het Anna van Renesseplein met een prachtig feestboeket. De volgende dag (woensdag 9 mei) was het echtpaar 60 jaar getrouwd. Het geheim van zo veel jaren samen is ‘gek zijn op elkaar, veel lol maken en de gesprekken vriendelijk houden’, volgens het diamanten paar.

Tijdens het gesprek bleek dat beiden genieten van elkaar en werd ook veelvuldig gewezen op de gezellige momenten die zij met elkaar hebben beleefd. Vooral de dansavonden en de grote bands bij de Ooievaar en Baltus staan nog vers in het geheugen. Dat is ook waar zij elkaar leerden kennen, de dansavonden in Uitgeest. Beverwijk en Heemskerk waren te katholiek en in Uitgeest kon gelukkig veel meer, aldus Thom Meijer (84). Hij hield vooral van ‘rock-’n-roll-dansen’ en was ook een van de eersten met een spijkerbroek, zo vertelde zijn partner Janny Meijer(82).

Beiden zijn geboren en getogen in Uitgeest, Thom Meijer had een broer en een zus en Janny Meijer een broer en twee zussen. Het huwelijk op 9 mei 1958 werd uiteraard ook feestelijk in Uitgeest gevierd, bij Brantjes (later Piet Tuin). Thom Meijer werkte dan al als schilder bij Van Velzen Schilderwerken, zowel in de particuliere sector als bij bedrijven en door heel Noord-Holland. Maar thuis behangen daar had hij ‘een broertje aan dood’, aldus Janny Meijer. Zij werkte bij de Melksuiker op kantoor en na het huwelijk maakte zij zich verdienstelijk in de huishoudelijke verzorging. Na het huwelijk bleven zij in Uitgeest wonen aan de ‘oude Kleis’ waar ook hun twee kinderen ter wereld kwamen. Uiteindelijk zijn zij verhuisd en wonen nu met veel plezier aan het Anna van Renesseplein.

Op dit moment, zo vertelde Janny Meijer, zijn er al 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Gezamenlijk met alle familieleden werd het 60-jarig huwelijk afgelopen zaterdag in Bob’s gevierd. En, zo verklapte Thom Meijer aan locoburgemeester Antoine Tromp, ‘er wordt zeker weer lekker gedanst’. Dat plezier maken en veel lachen gezond is, bleek toen Janny Meijer vertelde dat zij kortgeleden ongelukkig tussen de bedden was gegleden en niet direct kon staan door een onwennige knie: ‘toen hebben wij eerst maar even hard gelachen voordat ik weer overeind kon komen’.