Echtpaar Acquoy: diamanten huwelijk

Burgemeester Wendy Verkleij en bruidspaar Acquoy Foto: Gemeente Uitgeest

Uitgeest – Burgemeester Wendy Verkleij verraste maandag 30 oktober 2017 het echtpaar Acquoy- Meijne in hun woning aan de Populierenlaan met een feestboeket. Precies een week daarvoor was het zestig jaar geleden dat het echtpaar in Castricum in het huwelijk trad.
Wout Acquoy (nu 86) werd op het Nieuwland in Uitgeest geboren als jongste van elf kinderen. Wil Meijne (nu 84) groeide met haar vijf broers en zussen op aan de Heereweg in Bakkum, waar haar vader werkte bij Duin en Bosch. De vonk sloeg over tijdens een dansavond in café Rozendaal op de Castricummer Dorpsstraat.
De jonggeliefden hadden zeven jaar verkering voordat zij in het huwelijksbootje konden stappen. Dat lange wachten had alles te maken met de woningnood in de jaren vijftig. Tijdens de verkering zette hij zich op tal van plaatsen in als losse arbeidskracht en zij werkte als hulp in rustoord Villa Vogelwater in Egmond-Binnen.

Eerste woning: De Wormer
Uiteindelijk vond het aanstaande echtpaar een woning in De Wormer. Dat was gunstig voor de afstand naar het werk van de bruidegom, die in de Zaanstreek onder meer bij Lassie en Cacao de Zaan emplooi vond. Na veertien jaar geduld oefenen kon het inmiddels met een zoon en een dochter uitgebreide gezin tot hun geluk via woningruil terug naar Uitgeest, het geboortedorp van de heer Acquoy. Hij bleef werken in de industrie in de Zaanstreek en toen de kinderen groter waren werkte zij onder meer in Geesterheem, waar zij tot op hoge leeftijd ook vrijwilligerswerk bleef doen. Na zijn pensionering deed de heer Acquoy vele jaren tuinonderhoud bij particulieren en was hij actief in atletiek en voetbal. Twee keer per week gaat hij nog biljarten in De Zwaan. Ze hebben in veel landen vakantie gevierd, maar ook genoten van fietsen en wandelen in het nabije duingebied.
Het diamanten echtpaar woont inmiddels 46 jaar aan de Populierenlaan. Hun zoon woont in Uitgeest, hun dochter in Enschede. Verder genieten ze van twee kleinkinderen. Broers en zussen hebben ze beiden niet meer, maar toch werd het diamanten huwelijksfeest in de familiekring goed gevierd met een diner in Akersloot.