Duinbrand in Heemskerk onder controle (Video)

HEEMSKERK – De hulpdiensten uit de regio IJmond/Kennemerland hadden groot alarm geslagen voor een duinbrand in Heemskerk in de buurt van Gasterij Kruisberg. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldde dat er niet alleen uit voorzorg wegens de droogte extra wordt opgeschaald.

Volgens de woordvoerder zijn er zo’n dertig brandweervoertuigen opgeroepen voor de brand. Volgens een ooggetuige is er rook te zien boven de duinen, maar hoe groot het vuur is, kan de Veiligheidsregio nog niet zeggen. De Veiligheidsregio roept iedereen op het duingebied te verlaten en de hulpdiensten de ruimte te geven.

De woordvoerder kan verder melden dat hij van een collega heeft begrepen dat er vlammen zouden zijn gezien. Zijn indruk is dat de vlammenzee zich uitbreidt, maar meer details kan hij nog niet geven. Een ooggetuige laat NH Nieuws weten dat er een politiehelikopter in de lucht hangt.

Het vuur is inmiddels onder controle en bij onderzoek is er een fles lampen olie in de buurt van de brand gevonden. De politie is opzoek naar de dader of daders.

Bron: Mediapartner NH Nieuws