Dubbelconcert Lady’s Voice en West end Big Band

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Na 2 mooie jubileumconcerten te hebben uitgevoerd in september vorig jaar verheugt het vrouwenkoor Lady’s Voice zich nu op het dubbelconcert met de West end Big Band.

De West end Big Band is een fullsize big band met zeer enthousiaste muzikanten. Zangeres Dieke van Hoften zorgt voor een showelement. Onder leiding van Gerard Kleijn weet de bigband alle zalen enthousiast te krijgen.

Het koor Lady’s Voice bestaat uit 13 enthousiaste vrouwen, afkomstig uit de regio Midden-Kennemerland. Het koor is veelzijdig en zingt o.a. jazz, pop, close harmony en soms licht klassiek. Onder leiding van dirigent Frank Anepool is het voor hen een uitdaging om met elkaar de juiste klankkleur en balans te vinden. Met hun mooie samenzang weten zij mensen te raken.

Beide dirigenten kennen elkaar al heel lang. Ze spelen beiden trompet en zijn afkomstig uit de Zaanstreek. Tijdens hun jeugd speelden ze al samen in een symfonieorkest in Zuid-Frankrijk. Later hebben ze samen tien jaar in het Clazz Ensemble gespeeld, dat nieuwe stukken speelde op het snijvlak van jazz en klassieke muziek met veel ruimte voor improvisatie.
Het kon dus geen toeval zijn dat beide mannen in gesprek raakten over het geven van een gezamenlijk concert. Ze hebben samen gekeken welke nummers uit het repertoire geschikt zijn om gezamenlijk uit te voeren en welke goed bij elkaar passen. Zo is er een heel aantrekkelijk programma samengesteld.
Dit belooft dus wat: een vrouwenkoor samen met een Big Band. Pop en klassiek!

Dit swingende concert wordt uitgevoerd op 21 juni in dorpshuis de Zwaan in Uitgeest en op 22 juni in Noorddamcentrum Amstelveen en start om 20:00 uur.
De kaarten zijn te koop voor €12,50, dit is inclusief een consumptie.
U kunt kaarten bestellen door geld over te maken naar rekeningnummer NL05 RABO 0363488065 t.n.v. A. de Gelder. Wanneer u liever eerst contact wilt hebben, dan kan dat via tel.nr. 0251-238243 of [email protected] .
Lady’s Voice is op zoek naar nieuwe leden: hoge sopranen en lage alten. Geïnteresseerd? Kom kijken of neem contact op met Annelies de Gelder.