Drukte tijdens avondopenstelling.

Uitgeest – Vanwege de naderende zomervakantie is het druk tijdens de avondopenstelling op donderdag. Om deze reden enkele verzoeken om de wachttijd te beperken:
• Vraag het document op tijd aan, doe dit niet een week voor u het document nodig heeft. Soms is een aanvulling of andere foto nodig. Het advies is ongeveer drie weken van te voren.
• U ontvangt van de gemeente een herinneringsbrief als uw reisdocument gaat verlopen. Dit betekent niet dat u het document direct moet verlengen. Dit doet u alleen indien u op vakantie gaat. In Nederland kunt u vaak uw rijbewijs (indien geldig) als legitimatiebewijs gebruiken.
U kunt het nieuwe document afhalen van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Het aanvragen van een nieuw reisdocument dient binnen de reguliere openingstijden te gebeuren van de afdeling Burgerzaken. Deze openingstijden en overige informatie over het aanvragen van een nieuw reisdocument staat op de site van de gemeente onder ‘Gemeentehuis’, ‘Producten en Diensten’, ‘Identiteitskaart / paspoort’.