Dodenherdenking 2017, mooi en ingetogen

Mevrouw Smeets (4-5 mei Commité) spreekt bij het oorlogsmonument achter het Kooghuis aan de spoorlijn (Foto: Marianne Jonker via de Uitgeester)

Uitgeest – De Dodenherdenking in Uitgeest begon donderdag 4 mei 2017 om 16.00 uur met een kranslegging door burgemeester Wendy Verkleij en leden van het college. Dit gebeurde bij het monument aan de spoorlijn, gelegen achter het Kooghuis aan de provinciale weg.

Het avondprogramma begon om 19.00 uur met een plechtige herdenking in de Dorpskerk aan de Castricummerweg. Aansluitend vertrok een stille tocht  naar het monument voor de gevallenen op het plein voor het gemeentehuis. Respectvol hingen overal de vlaggen halfstok. Tijdens mooie plechtigheid bij het oorlogsmonument speelde de Uitgeester Harmonie stemmige muziek. Na het blazen van de Taptoe door Cor Duinmaijer en de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Voor de grote groep belangstellenden las Peter Dicker een mooi gedicht voor ter nagedachtenis aan de drie mannen die in 1944 gefusilleerd werden bij de spoorlijn, achter het Kooghuis. Kransen en bloemen werden gelegd door burgemeester Wendy Verkleij, vertegenwoordigers van politieke partijen, maatschappelijke organisaties en inwoners.

Bron: Gemeente Uitgeest & De Uitgeester