Dit voojaar start Basiscursus ‘Geneeskrachtige kruiden´ bij Hortus

ALKMAAR Bij Hortus Alkmaar staan meer dan 750 soorten geneeskrachtige planten. Wil je weten wat de werking van deze planten is en wat je er zelf mee kunt doen? Doe dan mee met de basiscursus ‘Geneeskrachtige kruiden’ die Marieke Kraakman dit voorjaar verzorgt.

Wat leer je tijdens deze cursus?
Uiteraard leer je hoe en waar de geneeskrachtige planten te vinden zijn, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe je ze kunt toepassen. Je raakt vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de behandelde planten. En leert spelenderwijs een kruiden top-10, de orgaanklok en de homotoxicose-leer kennen.

Theorie en praktijk
Iedere les bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, dus gaan we vaak naar buiten om te genieten van al het groen in de prachtige hortus. We zoeken de planten op die we in de les bespreken en soms gaan we deze planten ook oogsten. Je leert hoe je van verse kruiden en planten zelf een olie kunt maken, zalf, tinctuur, thee en een smoothie of kruidenboter. Ook de werkzaamheid van keukenkruiden komt tijdens de lessen aan bod.

Gratis jaarkaart van Hortus Alkmaar
Bij deze cursus ontvang je als extraatje een jaarkaart van Hortus Alkmaar. Al het lesmateriaal, kruidenthee en alle benodigdheden voor de praktijklessen zijn ook bij de prijs inbegrepen. De cursus wordt gegeven door Marieke Kraakman, kruidengeneeskundige en drogist.

Data: zaterdagochtend 7, 21 en 28 april, 5, 12 en 19 mei en 2 juni
Tijd: van 9.00 – 12.00 uur

Kosten: € 197,50 per persoon
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639