Dier en Welzijn: Poesje Beauty op bezoek bij dierenarts Paula

SCHAGEN – Paula van Dierenkliniek Zuiderkaag te Schagen heeft Beauty een kleine roes narcose gegeven zodat ze diep in de keel en de neus kon kijken. Myrthe hield de bek open en daar kwam de grasspriet al in vol ornaat vanachter het zachte verhemelte kijken.

Heel voorzichtig is die daarna verwijderd. Grassprieten hebben weerhaken en je moet voorzichtig zijn dat je niet een stukje achterlaat: voorzichtigheid is dus geboden.

Uiteindelijk kwam er een hele lange grasspriet vanachter het zachte verhemelte tevoorschijn. Daarna heeft Beauty nog een pijnstiller gekregen, want die weerhaakjes veroorzaken wel een pijnreactie en iets tegen misselijkheid en ze kon weer bijkomen. Wat een opluchting voor het diertje. Paula denkt dat je het gevoel van zo’n grasspriet in de keel bij een katje, bij ons mensen kunt vergelijken met een vinger die je constant tegen je zachte verhemelte drukt.

Lees het verhaal van Beauty op onze Dier en Welzijn facebookpagina, Paula zal in mei weer een nieuw college geven, vragen of tips vernemen wij graag via: redactie@osuradio.nl en lisetteprager@gmail.com.