Delegatie gemeente bezoekt twee scholen ter inspiratie voor nieuw IKC in Uitgeest

Leden van de gemeenteraad, commissies en college, de nieuwe bestuurder en leden van MR-en van Tabijn, leerkrachten en ambtenaren zaten afgelopen vrijdag weer even ‘in de klas’ in Utrecht en Haarlem om meer te weten te komen over het functioneren van een Brede School (foto: Wim Rodenburg).

Uitgeest – Een breed samengestelde delegatie vanuit de gemeente Uitgeest bracht afgelopen vrijdag 10 februari 2017 een bezoek aan een school in Utrecht en een in Haarlem. De delegatie bestond uit leden van de gemeenteraad, commissies en college, de nieuwe bestuurder en leden van MR-en van Tabijn, leerkrachten van drie basisscholen en ambtenaren.
Evenals tijdens een excursie vorig jaar naar De Rijp lieten de deelnemers zich uitgebreid informeren en rondleiden op de twee scholen. Het idee is om in Uitgeest te gaan voor een Integraal Kind Centrum waarbinnen drie basisscholen tot één school worden gefuseerd en naast opvang ook culturele partners en sport gehuisvest zullen worden. Binnen Tabijn zelf heeft op woensdag 8 februari ook een bijeenkomst plaatsgevonden met de personeelsleden en directeuren van betrokken basisscholen. Op deze bijeenkomst stond de vraag centraal: waarom een IKC en wat zien we voor kansen. Het was een inspirerende middag.
Brede School Hoograven in Utrecht trok afgelopen vrijdag de aandacht van de bezoekers omdat hierin drie basisscholen zijn opgegaan. Daarnaast huisvest het gebouw een kinderopvang en algemene voorzieningen voor de wijk, zoals twee sportzalen en multifunctionele ruimtes.
De school in Haarlem gaf het gezelschap uit Uitgeest vooral veel inzicht in de kansen en mogelijkheden om een schoolgebouw energieneutraal te maken.
De nieuwe bestuurder van Tabijn, Carla Smits, beleefde de dag aldus: ‘Onderwijs en gemeente samen op weg om kansen voor de toekomst te verkennen. Een mooi begin.’