Debra en Isabel uit Bergen finalisten van de verhalencompetitie (audio)

PERSBERICHT  randstadgroep

Verhalen schrijven om schrijfvaardigheid te verbeteren
BERGEN – Debra de Lange en Isabel Grevelt zijn twee finalisten van de verhalencompetitie georganiseerd door Randstad en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Scholieren schrijven steeds minder door de digitalisering, teksten worden automatisch op spelling gecontroleerd en de interesses van deze groep veranderden. Randstad heeft samen met Van Dijk Educatie scholieren gevraagd om met pen en papier op te schrijven wie ze nou eigenlijk zijn en wat hen bijzonder maakt. In totaal namen 140 scholieren deel, de winnaars worden op woensdag 31 mei bekend gemaakt op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.
Randstad wil leerlingen met het programma #wordenwiejebent stimuleren hun schrijftalent verder te ontwikkelen én na te denken over hun toekomst na en buiten school.
Als leerlingen in staat zijn te vertellen wie ze zijn, wat hun talenten zijn en wat hun zo bijzonder maakt, gaat dat ze in de toekomst helpen op de arbeidsmarkt. Randstad wil met deze verhalencompetitie scholieren uitdagen om hierover na te denken en dat te verwoorden door het op te schrijven, in de vorm van een verhaal.
De 14-jarige Debra en 15-jarige Isabel dingen mee naar de hoofdprijs, die op 31 mei wordt uitgereikt door de jury, bestaande uit bekende schrijver Eva Burgers en dagvoorzitter Oscar Kocken. Zij bepalen welk verhaal het meest inspirerend is en wie naar huis gaat met een Ipad én toetsenbord. Debra vertelt dat zij een heel klein meisje is in die hele grote stad. Wat misschien later haar dromen waar kan maken. Debra zit op de Berger scholengemeenschap. Isabel vertelt een verhaal waarin ze meekijkt met het leven van een persoon. Maar, bekijkt ze zichzelf of is het een ander personage? Isabel zit op het Adriaan Roland Holstschool op het VWO.
Lisette spreekt Debra de Lange over haar deelname