De Zwaan Cultureel gaat weer van start! Met The Farewell in Filmhuis De Zwaan

Foto : Aangeleverd
UITGEEST – Vrijdag 11 september presenteert De Zwaan Cultureel zijn eerste voorstelling van het seizoen in Dorpshuis De Zwaan. U bent van harte welkom voor de drama komediefilm The Farewell (2019).

Na een afwezigheid van een halfjaar gaat de Zwaan Cultureel weer starten met het vertonen van de betere films en mooie theaterproducties. Veilig en vertrouwd UIT in eigen dorp! Dat kan door goede afspraken met Het Dorpshuis: extra schoonmaak, vooraf reserveren, pin only en minder publiek in de zaal door de 1,5 meter-regel.

In de film The Farewell komt de familie van Billi erachter dat hun geliefde grootmoeder in China een ernstige ziekte onder de leden heeft en waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft. De familie besluit om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft en reizen naar hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, besluit om mee te gaan, komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarig kind door emigratie gedwongen moest opgeven: haar inspirerende grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met humor, warmte en liefde. Verdriet en rouw zijn universeel, maar de manier waarop men daarmee omgaat is cultureel bepaald. De uitstekende cast geeft gestalte aan een innige familie die op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven. The Farewell is ondanks het onderwerp zeer toegankelijk door de subtiele, lichtvoetige manier waarop die gemaakt is. Winnaar van 16 prijzen en genomineerd voor 2 Golden Globes!

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te koop op www.dezwaancultureel.nl. Toegangsprijs inclusief drankje: € 8,- (vrienden van de Zwaan € 7,-).
Adres: Middelweg 5 1911 EA Uitgeest.