De sint komt 17 november naar Uitgeest.

Sinterklaas in Uitgeest. Foto: OSU

UITGEEST – Op zondag 17 november komt Sinterklaas met zijn Pieten naar Uitgeest. Vanaf 12.20 uur varen een aantal sloepen de Sinterklaasboot tegemoet, met aan boord een groep kinderen met hun papa’s, mama’s. Zij zullen de goedheiligman begeleiden naar de haven. Dit jaar vaart ook een verslaggever van OSU-Radio mee om live verslag te doen. Verwacht wordt dat om 13.00 uur de boot van Sinterklaas zal aanmeren in de Gemeente Haven aan de Meldijk.

Daar zal de Sint overstappen in een koets en vertrekt via de Meldijk naar het Regthuys waar hij om ongeveer 13.45 uur verwelkomd wordt door burgemeester Wendy Verkleij.

Vervolgens maakt hij samen met de Pieten een rondrit door het dorp; de route gaat door de Schevelstraat, Bonkenburg, Populierenlaan, Geesterweg, Wiekenlaan, Plevierstraat, Kooglaan naar Bennesserlaan door de Voorvenstraat en weer terug naar de Kooglaan door de Zwarte Venstraat dan richting Beatrixlaan, Prins Bernhardstraat, Dr. Brugmanstraat tot Wooncentrum Geesterheem. Bij Geesterheem brengt Sint om ongeveer 14.45 uur een bezoek aan de oudere inwoners van Uitgeest. Hierna stapt Sint over in een open voertuig om zijn rit verder te vervolgen.