De onthulling van een monument in Limmen

Foto: Aangeleverd

LIMMEN – Veel activiteiten rond de bevrijdingsfeesten en herdenkingen gingen niet door of werden uitgesteld vanwege de Covid- 19 maatregelen. In Limmen wordt nu een monument onthuld. Nederland stond in mei stil bij de bezetting door Duitsland van ons land in de Tweede Wereldoorlog. Toen trokken veel bommenwerpers vanuit Engeland over onze streek richting Duitsland. De luchtafweer was hier actief en op 8 september 1944 stortte in Limmen een Havilland Mosquito neer en twee bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. Ze waren vlieger en navigator van de Canadese Royal Airforce. Hun namen: Warren Robert Zeller en Herbert Reginald Tribbeck. Ze liggen begraven op de Algemene Begraafplaats in Limmen. Ieder jaar wordt op 4 mei aandacht aan hen besteed. Dit jaar verloopt de herdenking anders.
De Stichting Oud-Limmen heeft besloten ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanning nabij de crashplaats van het vliegtuig aan de Schoollaan een monument te plaatsen.

Dit zal op 8 september om 14.00 uur worden onthuld door de burgemeester in aanwezigheid van nabestaanden en een afvaardiging van het squadron.
De locatie van het monument is tegenover De Oude School aan de Schoolweg 3, 1906AD te Limmen.