Cursus natuurgids voor vrijwilligers

PERSBERICHT: IVN Gids

REGIO – IVN afdeling Noord Kennemerland (IVNNKL) organiseert voor vrijwilligers vanaf september 2017 t/m juni 2019 een tweejarige opleiding tot gediplomeerd natuurgids. Deze opleiding bestaat al meer dan 50 jaar en wordt door de deelnemers als een zeer waardevolle opleiding ervaren.

Na deze opleiding ben je in staat om met groepen (volwassenen en/of kinderen) de natuur in te trekken en over diverse natuuronderwerpen te vertellen.

De Natuurgidsenopleiding is breed georiënteerd. Je krijgt een uitgebreide kennis aangeboden over o.a de ons omringende natuur, vogels, planten, het milieu, bodemkunde, afvalscheiding, etc.

Je leert educatieve vaardigheden om de opgedane kennis over te dragen aan een groep. Uitgangspunt is dat de afgestudeerde gidsen zich dienstbaar gaan maken voor het IVN-werk.

Om de twee weken is er op dinsdag een theorie-avond (totaal ongeveer 30) in de Hortus te Alkmaar of in het IVN-Parnassiagebouw in Bergen aan Zee en de daarop volgende zaterdagochtend volgt dan een excursie in de regio (totaal ongeveer 30). Daarnaast is er ook een leer-weekend gepland op Texel. De vakanties lopen parallel met de schoolvakanties.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding, meld je dan aan bij Annemarie van ’t Hoenderdal via annemarie_vth@hotmail.com dan ontvang je een voorlopig aanmeldformulier. Je wordt uitgenodigd voor de informatie-ochtend op zaterdag 10 juni 2017.