Cursus Kennismaken met sterrenkunde in Schoorl

Sterrenkunde: een kennismaking.

Wilde u altijd al meer weten over planeten, sterrenstelsels of zwarte gaten? Dit voorjaar organiseert de Alkmaarse vereniging voor Weer-en Sterrenkunde “Metius” i.s.m. Staatsbosbeheer een 9-delige cursus waarin alle aspecten van de tegenwoordige astronomie worden behandeld. Een interessante cursus die de start kan zijn van een fijne hobby!

De cursus wordt gegeven in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer op 9 opeenvolgende donderdagavonden, van 8 maart 2018 t/m 3 mei 2018, steeds van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur. De prijs voor deelname bedraagt € 130,–. Koffie of thee in de pauze is inbegrepen. Aanmelden (en betalen) kan via de site van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/sterrenkundecursusschoorl

Algemene informatie.

De cursus wordt verzorgd door deskundige leden van de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde  “Metius”. Het docententeam bestaat uit Piet Cijsouw  (tevens algehele coördinatie), Hans Klein Woud en Hans Dijkstra. Voorkennis is niet nodig en de cursus is ook geschikt voor nog studerenden. De cursus wordt met behulp van powerpointpresentaties gegeven, waarvan de deelnemers handouts toegemaild krijgen. Ook krijgen zij toegang tot een speciale cursistenwebsite met o.a. de presentaties en andere informatie. Aan het slot van de cursus krijgen de cursisten een CD met de presentaties, een eenvoudig planetariumprogramma en een aantal van de gebruikte animaties.

Welke onderwerpen komen er aan de orde?

In de 9 lessen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: zon, aarde, maan en hun onderlinge bewegingen, telescopen en de beeldvorming daarin, supernovae, de vorming van sterrenstelsels. Een uitgebreide beschrijving van de cursusonderwerpen staat op de site: www.metius.nl (klik op cursus).

 

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag  van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis.