Coalitievorming wederom mislukt

Gemeentehuis Uitgeest. Foto: OSU-Radio

UITGEEST – Na de eerste poging om een coalitie te vormen tussen PU, VVD en PvdA is nu ook de tweede optie tot coalitievorming tussen PU/VVD/D66/PvdA mislukt. Dhr Meijdam heeft de afgelopen weken getracht om met deze optie tot coalitievorming te komen. De politieke verschillen zijn te groot en hierdoor is het niet gelukt.

Een aantal van de onderhandelaars zijn van mening en hebben de ambitie dat er een koppeling gemaakt moet worden tussen de bouw van een nieuwe school of meerdere scholen en woningbouw. Het stationsgebied is een belangrijke ontwikkellocatie,. De onderhandelaars konden het ook hierbij niet eens worden of het nodig is om voorzieningen naar een andere centrale plek te veplaatsen.

Coalitie smeden?
Op de website van de NOS wordt ook gesproken over de coalitievorming in diverse gemeenten. Ook Uitgeest staat daarbij vermeld: “Formateur Henry Meijdam zoekt al twee maanden naar een werkbare coalitie. Nadat verschillende combinaties zijn onderzocht is de meest recente optie een combinatie van de lokale partij Progressief Uitgeest met PvdA, VVD en D66, samen goed voor 11 van de 15 zetels. Heet hangijzer is of er wel of niet een integraal kindcentrum moet komen, waar al vijftien jaar over wordt gediscussieerd. Daarin moeten het basisonderwijs, de kinderopvang, een bibliotheek en de GGD jeugdzorg worden samengebracht.” (Bron NOS.nl)