CKenG wil spoeddebat samenwerking BUCH organisatie

BUCH – De lokale partij CKenG uit Castricum zegt verbaasd te zijn over de gang van zaken en het gebrek aan communicatie rond de problematiek in de samenwerking die per 1 januari 2017 tussen de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in het leven is geroepen.
Na 11 maanden ‘in operatie’ blijkt de organisatie nog wel in staat om de wettelijke taken uit te voeren, maar nauwelijks meer dan dat. “We zakken op onderdelen door het ijs” zegt bestuurslid en wethouder van Heiloo Rob Opdam in de media.
Er is eerder al aangegevn dat er meer geld nodig was voor meer ambtenaren om het gehele takenpakket te blijven uitvoeren. Dit volgt op de € 4 miljoen die de gemeenteraden eerder dit jaar extra beschikbaar stelden voor de ICT-afdeling van de BUCH.
Op donderdagavond 23 november staat er al een debat geplanned over de BUCH-begroting, maar CKenG noemt dit ‘te kort en niet het juiste podium om inzicht te krijgen in de werkelijke problemen’. De fractie roept de andere partijen op deel te nemen aan het debat dat rond 22.30 uur zal plaatsvinden in de plenaire zaal.