Christine’s Keuken recept januari: Franse kaas quiche (vegetarisch)

UITGEEST -Naast de weekmenu’s van Christine zal ook een keer in de maand haar recept, die besproken wordt in ons gezondheidsprogramma ‘Gezond, Fit en lifestyle’ hier terug te vinden zijn, voor als het te snel voorbij ging.

Christine’s Keuken recept januari:

200 gram bloem

100 gram koude boter in kleine blokjes

100 gram rozijnen

2 rode uien in dunne ringen

150 gram port salut

150 gram roombrie

250 gram camembert

2 eieren

125 ml creme freche

Zeef de bloem boven de oven. Voeg 1 mespunt zout en de boter toe en kneed met je vingertoppen de boter tot kruimels. Voeg 3 el. koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. te rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met boter.

Snijd de kazen in kleine stukjes. Klop de eieren met de creme frache los, breng op smaak met peper.

Haal het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de quichevorm hiermee. Verdeel de rozijnen en uien over de bodem van de vorm. Leg hierop de in stukjes gesneden kazen en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Serveer warm of lauw. Heerlijk met een groene salade.

Binnenkort starten we weer met ‘Gezond, Fit en lifestyle’