‘Buurtbus-taxi’ als tijdelijk alternatief voor de buurtbussen

Foto: Aangeleverd
REGIO – De buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond rijden voorlopig nog niet. Eerst moet uit landelijk onderzoek blijken welke voorzieningen in de buurtbussen nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom bieden de provincie en Connexxion een tijdelijk alternatief: de Buurtbus-taxi.

Rit reserveren?
De Buurtbus-taxi start per dinsdag 1 september in de regio Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond. Inwoners kunnen op de buurtbustrajecten één uur van tevoren een rit reserveren bij de Buurtbus-taxi, via het reserveringsnummer van Connexxion 088-3394800. Bij de reservering kan de begin- en eindhalte worden aangegeven. Er wordt gereden vanaf 9.00 uur tussen de haltes waar normaal gesproken de buurtbus rijdt. Er geldt een vast tarief van 4 euro per persoon per rit, ongeacht het aantal haltes.

Alle ritten worden gereden volgens het coronaprotocol van de taxibranche. Een niet-medisch mondkapje dragen is net als in het openbaar vervoer verplicht. De Buurtbus-taxi wordt vanwege corona tijdelijk ingezet en vervalt zodra de buurtbussen weer rijden.

Meer informatie
Meer informatie over de Buurtbus-taxi in de regio Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond staat op de website van overal: www.overal.nl/bb.